Körös Fa-Építőanyag Kft. logó

Építkezés megtakarítás: hogyan lehetséges?

Az építkezés megtakarítás nem lehetetlen küldetés

Bejegyzés megosztása:

Létezik olyan, hogy építkezés közbeni megtakarítás? Ez a kérdés nem véletlenül merül fel; aki építkezett, vagy tervezi, tudja, hogy ez a feladat hatalmas kiadásokkal jár. A jó hír, hogy bizonyos esetekben építkezés közben is lehet spórolni.

Korábbi cikkünkben az építőanyagok mutattuk be. Elmondtuk, hogy melyik építőanyag miért jó, és részleteztük azt is, hogy melyiknek mi az előnye és a hátránya.

Ebben a cikkben is maradunk az építkezésnél, de most azt fogjuk megmutatni, hogy hogyan lehet pénzt megtakarítani az építkezés során.

Építkezés megtakarítás: ezekre figyelj!

Ha azt mondjuk „építkezés megtakarítás” az sajnos nem azt jelenti, hogy fillérekből ki lehet hozni a költségeket. Az építkezés drága mulatság, de szerencsére vannak megoldások, amelyekkel rengeteget spórolhatunk az építkezés alatt. Ezeket fogjuk most megmutatni.

A legfontosabb: előkészítés és tervezés

A siker kulcsa az alapos előkészítésben és a részletes tervezésben rejlik. Egy jól megtervezett költségvetés segíthet elkerülni a váratlan kiadásokat és biztosítja, hogy minden forint a helyén legyen.

A tervezés kiemelten fontos az otthon építésekor. A tervezéshez érdemes szakember segítségét is kérni. Itt jöhetnek szóba az építészek és kivitelezők, akik árajánlatokat adnak, így fel tudunk készülni a kiadásokra.

A tervezéskor fontos tisztában lenni a helyi építési előírásokkal és engedélyeztetésekkel, ugyanis ezek is kiadásokat jelentenek.

Az építkezés megtakarítás első lépése a precíz tervezés

Következő lépés: az anyagok kiválasztása és beszerzése

Az építőanyagok költsége jelentősen befolyásolhatja az építkezés végső árát. Már a tervezéskor fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mire, mikor és mekkora mennyiségben van szükségünk.

Számoljuk ki az anyagszükségletet!

A mennyiségek kiszámításában nagy segítség az anyagszükséglet-számítás. Ehhez elég csupán az alaprajz, ami alapján a hozzáértők kiszámolják, hogy az adott alapanyagból mennyivel kalkuláljunk. Ilyenkor beleszámolnak egy bizonyos tartalékmennyiséget is, ami a selejtek és hirtelen fellépő problémák miatt fontos.

Ha megvan az építőanyagok pontos mennyisége, akkor onnan már könnyű kiszámolni a költségeket is. Az építőanyagok megrendelésekor azonban érdemes alaposan körbenézni a piacon és azt az építőanyagot megrendelni, ami ár-érték arányban a legmegfelelőbb. Hiába az olcsó építőanyag, ha használhatatlan, vagy idő előtt cserélni kell. Ezzel nemcsak hogy nem tudunk spórolni, még a kiadásaink is megnőnek.

A megtakarításhoz fontos, hogy tisztában legyünk a szükséges építőanyag mennyiségével

Nem mindegy az anyag

Fontos azt is meghatározni, hogy milyen anyagokat szeretnénk az otthonunkba. Vannak ugyanis olyan anyagok, amelyek a környezetvédelem és a pénztárcánk számára is jó. Ilyen például az újrahasznosított acél, a gipszkaron és a természetes kő; ezek nemcsak megfizethetőek, hanem tartósak is.

Legyünk tisztában a munkafolyamatokkal

Az építkezési munkafolyamatokkal nincs mindenki tisztában, ami alapesetben nem is baj. Azonban ahhoz, hogy tudjuk, hogy pontosan mire megy el a pénz, érdemes ezeknek utánanézni. Kérjünk több kivitelezőtől is árajánlatot, hasonlítsuk össze az árakat és azt is, hogy ebbe pontosan mi tartozik bele.

Energiahatékonyság, a hosszú távú megtakarítás

Az építkezés tervezésekor érdemes a jövőre és a hosszú távú kiadásainkra is gondolni. Az energiahatékonyság és a fenntarthatóság nem csak a bolygónk védelmét szolgálja, hanem a későbbiekben megtakarításokat is jelenthet az energia- és vízfogyasztás csökkentésével.

Az olyan beruházások, mint a napelemek vagy a hőszivattyúk, kezdetben többe kerülhetnek, de hosszú távon jelentős megtakarítást hozhatnak a számlák csökkentésével. Járjunk alaposan utána, hogy hosszú távon érdemes-e beruházni.

Az energiahatékony megoldások közé tartoznak még a jól szigetelt falak, nyílászárók és a magas hatékonyságú fűtő- és hűtőrendszerek. Ezek jócskán csökkenthetik az energiafogyasztást ami a számlákon is látszódni fog.

Csináljuk meg saját kezűleg

Itt persze nem arra gondolunk, hogy építsük meg magunk a falat, ezt inkább bízzuk szakemberre. Azonban, ha elérkeztünk az utolsó fázisokhoz, akkor a saját kezünkbe vehetjük az irányítást. Olyan kisebb munkák, mint a festés, vagy a barkácsolás is nagy megtakarítást jelenthet, ha saját magunk csináljuk meg. Ha tökéletes munkát szeretnénk, akkor bízzuk ezt is inkább szakemberre.

A festés mellett az otthonunk berendezéséhez például remek ötleteket szerezhetünk az interneten és számos videó készült arról is, hogy a régi bútorokat hogyan lehet újjá varázsolni. Ez nemcsak megtakarítást jelent, hanem teljes mértékben személyre szabhatjuk az otthonunkat.

Sokat spórolhatunk, ha mi magunk is részt veszünk a munkálatokban

A kerti munkálatokat is érdemes magunk csinálni. Bár több időt igényelhet, de sokkal jobban fog esni gyönyörködni a végeredményben, ha saját kezünk munkáját dicséri.

Az anyagok mellé tudást is adunk!

Az építkezés megtakarítás tehát nem lehetetlen feladat, csupán alaposan tervezést és utánajárást igényel. A Körösfaép Tüzépnél nemcsak minőségi alapanyagokat találsz, de segítünk az anyagszükséglet-számításban és a megfelelő alapanyagok kiválasztásában is. Egyúttal minden szakmai tudást megadunk neked, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki az otthonodból a legjobb áron.

Sőt, ha kiválasztottad a számodra legjobb alapanyagokat, akkor azt megadott időre le is szállítjuk neked, figyelembe véve a munkafolyamatokat, hogy minden időben elkészüljön!

Minőségi építőanyagokért és szakmai tudásért vedd fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolódó bejegyzéseink

hőhídmentes

Hőhídmentes dübelezés: Miért fontos a hőhídmentesség? 

Amikor egy épület tervezéséről és kivitelezéséről van szó, a hőhídmentesség fontossága nem lehet túlhangsúlyozott. A „hőhíd” kifejezés egy olyan építészeti jelenséget ír le, ahol az épület külső burkolata és szerkezeti elemei között fokozott hőáramlás történik.

nyílásáthidaló borítókép

Minden, amit a nyílásáthidalókról tudni kell… 

Amikor új épület épül vagy egy meglévő struktúrát felújítanak, számos kritikus építőelem szerepet kap, amelyek biztosítják az épület biztonságát és stabilitását. A nyílásáthidalók ezek közül kiemelkedően fontos szereplők, hiszen nélkülözhetetlenek az ajtók, ablakok és egyéb nyílások fölötti terhelés elosztásában.

Ajánlatkérés

Ha szeretnél árajánlatot kérni, kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot,
írd le nekünk, hogy miben segíthetünk.

Az árajánlat kérést követően hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot emailben, vagy telefonon. Kérjük, hogy minden mezőt pontosan tölts ki!

Ajánlatkérés

Ha szeretnél árajánlatot kérni, kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot,
írd le nekünk, hogy miben segíthetünk.

Az árajánlat kérést követően hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot emailben, vagy telefonon. Kérjük, hogy minden mezőt pontosan tölts ki!